Wie ben ik?

Iedereen kent de uitspraak 'DENK NIET AAN EEN ROZE OLIFANT'' om dan JUIST aan een roze olifant te denken. Deze uitspraak leert ons dat daar waar onze aandacht is, wij ook zijn.


Een paar jaar geleden speelde er veel zaken die mijn aandacht vroegen. Werk, studie, drie jonge kinderen, verlies van dierbaren en meer waardoor ik erg veel stress ervoer. Ondanks mijn inspanningen om hier op een juiste manier mee om te gaan verloor ik de grip op alles en raakte in een BURN-OUT. Toen stond mijn leven even stil en werd ik geconfronteerd met groot ongemak, een wereld die maar doordenderde en ikzelf die hieraan gewoon niet meer mee kon doen. Dit maakte me erg onzeker, dus ging ik op zoek naar manieren om er vanaf te komen en weer controle te ervaren. In deze zoektocht kwam mindfulness op mijn pad en heb ik zelf een 8 weekse MBSR training doorlopen. Een van de vragen die regelmatig terug kwam was: Waar is de aandacht nu? Bij deze vraag is het de bedoeling dat je op dat moment opmerkt waar je aandacht is en dat kan bij van alles zijn! Pijntje hier, kriebel daar, prettig, onprettig of neutraal gevoel, emoties of misschien ben je wel aan het denken aan de boodschappenlijst, de planning van de rest van de dag of ben je een situatie die je hebt meegemaakt aan het analyseren of iets anders. Mijn aandacht was op een bepaald moment bij 'roze olifantjes' en zo is THINK PINK MINDFULNESS & MORE geboren.


Het besef, dat ons 'denken' zoveel impact heeft op wat we voelen, hoe we de dingen doen en welk effect het heeft op ons lichaam, ontwikkel, experimenteer en beoefen je samen in de MBSR training. Ontdekken dat, net als jij, heel veel anderen 'in gedachten verzonken zijn' of werken vanuit 'het hoofdkantoor' (het hoofd/het denken) en hier opmerkzaam van te zijn is zo waardevol en voedend. Weer contact maken met je volle potentie en vanuit hier groeien, of je nou klein of groot bent, wens ik iedereen toe. Mijn eigen ervaring en diepe wens om meer mindfulness in levens te brengen, voor klein en groot, is de drijfveer achter THINK PINK MINDFULNESS & MORE. 
STRESS LESS. THINK PINK.
liefs Marlien

 


.


 


 
 
E-mailen
Bellen
Info
LinkedIn